Capoeira Amsterdam

Op zoek naar een Capoeira school in Amsterdam? Grupo Capoeira Brasil verzorgt voor volwassenen én kinderen op twee locaties capoeira lessen in Amsterdam: in West bij het Rembrandtpark en in Zuidoost bij Gein.


Speciaal voor iedereen die graag kennis wil maken met capoeira is er de mogelijkheid om een gratis proefles te volgen! Bekijk hieronder het programma.

In onderstaande widget kun je ons rooster bekijken, een proefles boeken en je abonnement afsluiten voor Amsterdam en utrecht.

De rode lessen worden gegeven in Amsterdam, de blauwe lessen zijn in Utrecht. Een proefles kun je boeken door op de les die je wilt volgen te klikken en de stappen te volgen.

Hoe ziet een capoeira les eruit?

Capoeira is een mix van vechtsport, dans, acrobatiek en zang. Centraal tijdens de les staat de roda: een kring met mensen die muziek maken, waarbij twee mensen in het hart van de ring Capoeira spelen. Tijdens capoeira wordt niet ‘gedanst’ of ‘gevochten/gespard’, maar gespeeld. Het draait om speelsheid, energie, creativiteit, beweeglijkheid en kameraadschap. 

De les eindigt vaak met de roda, maar begint met een warming up en er wordt de tijd genomen om de (acrobatische) bewegingen te oefenen. 

Het dansachtige element komt tot uiting in de basisbeweging van capoeira: de ginga. Dit is een soepele, veerkrachtige pas, die alle bewegingen met elkaar verbindt. Maar toch is capoeira geen dans. De twee capoeiristas gaan een fysieke dialoog met elkaar aan door middel van (schijn)aanvallen, tegen aanvallen, verdedigingen, en overnames. Dit is het vechtsport-element, en hierin liggen de echte wortels van capoeira. 

De acrobatiek is niet essentieel in capoeira. Het dient vooral om de bewegingen op een mooie manier met elkaar te verbinden. Ook geef je op die manier blijk van je lichaamsbeheersing, en dat is naast de strategie in je spel een belangrijke graadmeter voor hoe goed je in capoeira bent. In capoeira is geen winnaar of verliezer, je maakt samen een mooi spel. Wel is na afloop meestal duidelijk wie het spel het beste beheerst, maar je krijgt er geen punten voor.

Voor wie zijn onze capoeira lessen in Amsterdam?

Iedereen kan meedoen met Capoeira. Jong en oud, of je nou een tijdlang niet hebt gesport of juist heel sportief bent en verbreding en verdieping van je skills zoekt. Bij Capoeira Amsterdam trainen naast beginnende sporters ook sporters die andere sporten intensief hebben gedaan, zoals: (kick)boksen, karate, moderne dans, hiphop dans, breakdance, turnen, enzovoort. 

Er zijn verschillende redenen waarom mensen lid worden van onze Capoeira school in Amsterdam: afvallen, sterker worden, flexibeler worden of fit worden.

Grupo Capoeira Brasil

Grupo Capoeira Brasil is een internationale culturele organisatie opgericht in Rio de Janeiro, Brazilië in 1989. Inmiddels geven Capoeira Brasil-instructeurs les in meer dan 40 landen. In Nederland wordt er les gegeven in Amsterdam, Ede, Tilburg én Utrecht.

Wie geven de capoeira lessen in Amsterdam?

Docent dinsdag Amsterdam: Professor Navalha
Email: Info@capoeirabrasil.nl

Docent donderdagen Amsterdam: Professor Kuntah
E-mail: Kuntah@gmail.com

image1

TOP