Instrutora Japa - Tilburg


image5Wie is Instrutora Japa?
Ik ben Anna en kom uit Tilburg. Mijn bijnaam is Japa, wat Japanner betekent in het Portugees. Deze bijnaam heb ik gekregen omdat de meeste Brazilianen vinden dat ik op een japanner lijk, terwijl mijn roots in Indonesië liggen.
Sinds 2014 mogen Sven (mijn man) en ik ons de trotste ouders noemen van onze zoon Ilan. Naast moeder zijn, ben ik werkzaam bij een schoenenmodebedrijf en houd ik me bezig met capoeira en yoga.

Hoe ben je met capoeira in aanraking gekomen?
Op festival Mundial zag ik capoeira voor de eerste keer. Kort daarna nodigde een collega mij uit voor een proefles bij de Tilburgse Dans- en muziek school. Sindsdien heb ik het capoeira-virus te pakken.

Waar en wanneer begonnen?
In 2003 ben ik lessen gaan volgen bij Mestre Paulão Ceará op de Tilburgse Dans- en Muziekschool.

Waarom nog steeds verslaafd?
Ik raak niet uitgekeken, het is veel meer dan alleen een vechtsport. Er zitten danselementen in en acrobatiek, maar ook bewegingen uit andere vechtsporten. Verder houd je je ook bezig met muziek en krijg je veel mee van de Braziliaanse cultuur. Daardoor is het heel afwisselend en kun je altijd iets nieuws leren.

Wat is je specialty?
Mijn specialiteiten zijn voornamelijk aanvallende en acrobatische bewegingen laag bij de grond.

Wat zijn je hobby’s/sporten buiten capoeira?
Naast capoeira doe ik graag yoga en als het goed weer is ga ik soms hardlopen.

Wat wil je een beginnende leerling meegeven?
Capoeira is voor iedereen! Het is een brede sport en veel meer dan alleen een gevecht. De nadrukt ligt op je persoonlijke ontwikkeling en gaandeweg zul je ontdekken wat voor een capoerista jij bent.

Wat wil je een gevorderde leerling meegeven?
Blijf zoeken naar naar nieuwe uitdagingen, je bent nooit uitgeleerd!

TOP