Instrutora Japa - Tilburg


image5Wie is Instrutora Japa?
Ik ben Anna en kom uit Tilburg. Sinds 2012 geef ik lessen en workshops in Tilburg en omgeving. Op dit moment geef ik bij Factorium Cultuurmakers les aan groepen in de leeftijd  van 5 t/m 17 jaar.
Door capoeira ben ik veel gaan reizen. Bij verschillende groepen in Europa, Zuid-Amerika en Azië heb ik veel gezien en geleerd. In Brazilië werd ik vaak Japa (Japanner) genoemd wat uiteindelijk mijn bijnaam is geworden.

Hoe ben je met capoeira in aanraking gekomen?
Op Festival Mundial maakte ik kennis met capoeira. Ik vond het zo gaaf dat ik kort daarna bij de Tilburgse Dans- en Muziekschool begon. Sindsdien ben ik gegrepen door capoeira.

Waar en wanneer begonnen?
In 2003 ben ik lessen gaan volgen bij Mestre Paulão Ceará op de Tilburgse Dans- en Muziekschool.

Waarom nog steeds verslaafd?
Ik raak niet uitgekeken, het is veel meer dan alleen een vechtsport. Er zitten danselementen in en acrobatiek, maar ook bewegingen uit andere vechtsporten. Verder houd je je ook bezig met muziek en krijg je veel mee van de Braziliaanse cultuur. Daardoor is het heel afwisselend en kun je altijd iets nieuws leren.

Wat is je specialty?
Mijn specialiteiten zijn voornamelijk aanvallende en acrobatische bewegingen laag bij de grond.

Wat zijn je hobby’s/sporten buiten capoeira?
Naast capoeira doe ik graag yoga en als het goed weer is ga ik soms hardlopen.

Wat wil je een beginnende leerling meegeven?
Capoeira is voor iedereen! Het is een brede sport en veel meer dan alleen een gevecht. De nadrukt ligt op je persoonlijke ontwikkeling en gaandeweg zul je ontdekken wat voor een capoerista jij bent.

Wat wil je een gevorderde leerling meegeven?
Blijf zoeken naar naar nieuwe uitdagingen, je bent nooit uitgeleerd!

TOP