PREV
NEXT

instrutora Mirella - Utrecht


instrutora_mirella_gcb

Wie is Instrutora Mirella?
Mijn naam is Mirella, ik woon in Utrecht en sinds 2010 geef ik samen met Instrutora Saskia capoeirales aan kinderen in de gymzaal bij de Paulusschool in Tuindorp. Toen ik met capoeira begon gaf ik nog les bij een turnvereniging. In het dagelijks leven werk ik als onderwijsadviseur.

Hoe ben je in aanraking gekomen met capoeira?
Capoeira zag ik voor het eerst tijdens een open avond in Parnassos, waar ik toentertijd een toneelcursus volgde. Ik was onder de indruk van de sport en vond het toen al een mooie combinatie van vechtsport, acrobatiek, danselementen en muziek. Om mijn conditie op te vijzelen ben ik een tijd gaan hardlopen en toen ik het aandurfde te starten heb ik een proefles gevolgd bij (toen nog) Instrutor Bram op de Weerdsingel in Utrecht. Dat was in oktober 2004. Sindsdien speel ik met veel plezier capoeira!
Waarom nog steeds verslaafd?
Ik hou van de energie die capoeira je geeft en van de veelzijdigheid van de sport. Ook na heel wat jaren capoeira kun je je blijven ontwikkelen in de technieken, acrobatische elementen, muziek en zang. En daarbij is er ruimte voor je eigen voorkeuren, niet iedereen hoeft die salto te kunnen!

Wat is je specialty?
Kenmerkend voor mijn stijl is de vloeiendheid en expressie in mijn bewegingen. Ik hou erg van grondbewegingen en een capoeirastijl die ‘benguela’ wordt genoemd.

Wat zijn je andere hobby's/sporten buiten capoeira?
Buiten capoeira doe ik aan bootcamp om mijn conditie en kracht verder te versterken. Verder lees ik graag en bak met liefde taarten.

Wat wil je een beginnende leerling meegeven?
Ga vooral veel de roda in, om alle bewegingen die je in de training leert uit te proberen en te automatiseren. In het begin denk je na over elke trap en radslag, door veel spelen komen steeds meer bewegingen als het ware in je systeem en wordt het spelletje steeds leuker en gevarieerder.

Wat wil je een gevorderde leerling meegeven?
Houd plezier in capoeira en laat dat je drijfveer zijn om verder te gaan. Kijk naar waar je je zelf verder in kunt en wilt ontwikkelen: een solide stijl, grondbewegingen, acrobatiek, de muzikale skills: er is genoeg voor iedereen!

TOP