PREV
NEXT

Professora Cigana - Utrecht

dsc_1382Wie is Professora Cigana?
Ik ben Anne Renders. Mijn grote passie is capoeira. Ik geef sinds 2006 lessen en workshops in binnen en buitenland. Op dit moment geef ik les aan drie kindergroepen Utrecht en start binnenkort in Utrecht met volwassenen les.

Hoe ben je met capoeira in aanraking gekomen?
Ik heb een dansachtergrond en volgde allerlei danslessen bij het Utrechts Centrum voor de kunsten. Wij hadden jaarlijks een grote uitvoering en daar zag ik capoeira voor het eerst. Ik was er meteen helemaal weg van en zei diezelfde avond nog tegen mijn moeder: “Dit is wat ik wil gaan doen”. Door de jaren heen heeft het dansen plaats gemaakt voor méér en méér capoeira.

Waar en wanneer begonnen?
Ik ben dus bij Utrechts Centrum voor de Kunsten begonnen in sept 1999

Waarom nog steeds verslaafd?
Capoeira is bijzonder breed en veelzijdig. Ik vergelijk het regelmatig met een triviantrondje (het rondje van het spel trivial persuit). Mijn missie is om alle aspecten van capoeira te gaan leren (muziek, aanvalstechnieken, acrobatiek, geschiedenis enz. enz.) Ik wil alle kleurtjes voor in mijn rondje te gaan verzamelen om zó een complete capoeirista te worden.

Wat is je specialty?
Explosieve trappen, ik maak bijvoorbeeld graag armada com martelo haha....

Wat zijn je hobby’s/sporten buiten capoeira?
Ik fitness graag. Ik geef les aan kinderen omdat ik ze ontzettend leuk vind. Ze zijn zo vrolijk, spontaan, dankbaar en ze zijn niet bang. Ze gaan er helemaal voor waardoor ze soms veel sneller leren dan volwassenen. Ik vind dit super inspirerend. Ik houd ook heel erg van muziek en zingen.

Wat wil je een beginnende leerling meegeven?
Laat je niet afschrikken door het spectaculaire aspect van capoeira (hoge trappen, acrobatiek, acrobatische bewegingen).
Iedereen kan capoeira leren
Capoeira is heerlijk om te doen
Je leert de dingen vanzelf als je maar regelmatig traint
Capoeira is goed voor je lichaam (het wordt er sterk lenig en mooi van ;-)

Wat wil je een gevorderde leerling meegeven?
Laat je kennis niet afvlakken naar 1 discipline, maar probeer je triviantrondje vol te maken. Reis binnen en buiten de groep want er is zoveel mooi capoeira over de hele wereld. Van alle gevorderde capoeiristas kun je wat leren.

Wat wil je nog toevoegen?
Ik ben supertrots op Grupo Capoeira Brasil met zijn drie Mestres en iedereen die er deel van uit maakt.

TOP