F.A.Q.

Hoe snel leer ik een handstrand? (sneller dan je denkt)
Wat is capoeira? (lees verder!)
Ik ben heel blessuregevoelig, kan ik capoeira doen? (met onze professionele begeleiding, zeker)
Kan ik afvallen door capoeira te doen? (sneller dan waar dan ook)
Hoe snel lijk ik op de dude op de foto hierboven? (dat duurt wel even, zo'n tan heb je niet 123 voor elkaar)

Op deze en veel meer vragen vind je antwoord in onze top-10 F.A.Q. maar natuurlijk geldt:

  • Voor de beste indruk, kom langs en doe een gratis proefles.
  • Voor de snelle indruk, bekijk hier onze korte video.
  • Voor meer verdieping, lees Wat is Capoeira?.
  • Om op de hoogte te blijven van onze acties, events, workout-adviezen, volg ons op facebook of instagram.

 

Wat is capoeira?
Capoeira is Vechtkunst, Acrobatiek, Muziek, Dans en Spel. Bekijk hier onze video en lees de achtergrond over capoeira.

Hoe snel leer ik capoeira? 
Zoals alle sporten en andere activiteiten - als je er genoeg aandacht, tijd en toewijding in steekt, dan ga je hard vooruit! Wij geven je aandacht en tijd, jij brengt de toewijding en je gaat merken hoe hard je vooruit gaat! Een handstand kun je al vanaf nul binnen 1 maand leren!

Capoeira is acrobatiek, maar ik kan niet eens een radslag en al helemaal geen handstand. Kan ik wel meedoen? 
Iedereen komt om te leren, te ontwikkelen en met elkaar te groeien en niet te showen, we zijn allemaal ooit bij het begin begonnen. Onze docenten zijn allemaal professioneel en hebben veel persoonlijke aandacht juist voor de beginners. Je zult verbaasd zijn hoe snel je vooruit gaat! 

Ik heb een zwakke rug, en andere blessures, terwijl capoeira fysiek heel zwaar lijkt. Ga ik dit wel kunnen? 
Capoeira is een zware sport en eist veel van je fysiek. Wanneer je serieuze blessures hebt is het goed dit met je fysiotherapeut te bespreken. Maar onze docenten zijn vaak hoog opgeleid en hebben vaak professionele achtergrond in sport en bewegen (fysiotherapeuten, artsen, bewegingswetenschappers e.d.), dus je kunt ook met ons overleggen en we beslissen samen hoe ver je kunt gaan. Wanneer je gemiddeld fit of onfit bent, dan kun je gewoon meedoen en de dagen daarna lekker van de spierpijn genieten. 

Waar kan ik meedoen en wat voor kleding/schoenen moet ik meenemen? 
Onder Lesinformatie vind je alle informatie over locaties en lessen. Je kunt daar ook informatie vinden over hoe en bij wie je aan te melden voor een proefles. Je kunt gewoon een joggingbroek en een t-shirt aandoen. We trainen op blote voeten, maar als je het prettig vindt, kun je lichte all-round sneakers met een zeer flexibele zool aandoen (free of natural running schoenen). 

Word ik een betere danser/bokser/voetballer/etc. - is dit aanvullend voor mijn andere sport? 
Door capoeira te trainen, werk je aan je core strength en stabiliteit, je conditie, je flexibiliteit, je uithoudingsvermogen etc, je allround fysieke conditie groeit sterk. Hiervan zul je ook voordelen hebben in je andere activiteiten: sport, werk of... prive. 

Er staat dat capoeira ook muziek is, maar ik zing als sommige mensen bij Idols, maar dan niet de betere. Moet dat? 
Het is aan jou hoe ver je in de capoeira cultuur wilt duiken, als je je vooral op het fysieke aspect wilt focussen, dan ben je van harte welkom om hard mee te trainen. Natuurlijk vinden we het leuk om de community sterk en betrokken te houden en mooi als je op een bepaald moment ook de andere capoeira-aspecten mee ontwikkelt. 

Moet ik leren/kunnen dansen? 
Capoeira werd in de slaventijd als dans vermomd, maar het is geen dans in de huidige zin van het woord - we leren geen choreografieën op muziek. We beoefenen een non-contact vechtkunst die er sierlijk uitziet door de acrobatiek en veel elementen die later door break dance zijn overgenomen. Vandaar dat dans in de sport zit en je hoeft dus niet te kunnen dansen - je krijgt wel door capoeira zieke dansskillz gratis mee.  

Hoe verschilt Grupo Capoeira Brasil van andere capoeira verenigingen? 
Grupo Capoeira Brasil is een van de grootste verenigingen ter wereld. Dat betekent dat bij ons een enorme sociale en professionele controle is op de ontwikkeling en de kwaliteit van de sport en de didactische aspecten, zodat onze leerlingen een goede ontwikkeling doormaken. Dit betekent niet dat andere verenigingen dat minder doen, dit betekent dat de kwaliteit van sporten bij Grupo Capoeira Brasil hoog is.

Moet ik allerlei materialen en outfits aanschaffen? 
Je hoeft niets aan te schaffen - neem je joggingbroek, een t-shirt en evt een handdoek en flesje water mee en je kunt uit de startblokken.

Kan ik bijdrage leveren aan de community? 
Je bent welkom om deel te nemen aan onze activiteiten en deze te helpen organiseren. 

TOP